Onze liefde voor edelstenen gaat ver terug. Zo kom ik, Saskia, uit een gezin van mineralen liefhebbers. Mijn vader was een pionier op dat gebied en werd één van de eerste mineralen handelaren in Nederland. Hij ondernam zelf reizen naar Afrika en nam daarbij het hele gezin mee. Met negen maanden zag ik voor het eerst Marokko. Soms verbleven we daar drie maanden terwijl mijn ouders langs diverse mijnen trokken en hun inkopen deden. Toen mijn zusje geboren gingen we elk jaar naar Marokko.

DOZEN VOL STENEN
Ik herinner me dat er bij thuiskomst -en eigenlijk het gehele jaar door- de dozen tot aan het plafond gestapeld stonden met de mooiste mineralen.
Mineralen en edelstenen zijn me dus bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Mijn ouders hadden eerst een groothandel en in een later stadium naast de groothandel ook het grootste en bekendste Edelstenen museum en winkel van Nederland. Als vanzelfsprekend hadden mijn zusje en ik er ons eerste vakantiebaantje.

FASCINATIE
Tino had van zijn leven nog nooit een mineraal gezien totdat hij mij ontmoette en in de winkel van mijn ouders al deze fascinerende mineralen zag
staan. Hij was direct gegrepen door de schoonheid, gefascineerd door de hoeveelheid kristalvormen en chemische samenstelling. Hij is dan ook de man met de (chemische) kennis en vindplaats achtergronden.

IN- EN VERKOOP
Samen hebben we veel vindplaatsen en mijnen bezocht en daar ingekocht. Ook stonden we op talloze grote mineralen- en edelsteenbeurzen op de wereld voor de wederverkoop. Onze achtergrond is heel duidelijk de ‘mineralen hoek’ (verzamelaars) en hieruit is in 2007 Crystal Caves edelsteenkralenwebshop ontstaan.

Met ervaring van meer dan 30 jaar hebben we heel wat mineralen voorbij zien komen en ook de generatie na ons is inmiddels al meegegaan op diverse inkoopreizen.

De liefde van deze ‘mineralen-familie’ gaat voornamelijk uit naar het bieden van oorspronkelijk mineraal, edelstenen en alle verschijningsvormen. Je vindt bij ons duidelijkheid, eerlijkheid en echte stenen.

Hartelijke groet,
Saskia en Tino